Onze samenwerking met..Solidaridad!

Harmonized is een solidair bedrijf geworden

 

Al een tijdje zijn we achter de schermen bezig met deze toffe samenwerking en we zijn blij dat het nu echt een feit is. Harmonized is officieel een donateur! Oh wauw, dit is toch wel iets waar ons hart heel snel van gaat kloppen.

Wij zochten al langer naar een goed doel, niet alleen maar om iets goeds te doen, maar vooral een doel waar wij ook met hart en ziel in geloven. Een doel waarmee we met zijn allen vooruit kunnen in de toekomst. Maar hoe zit dat nou precies?

Solidaridad gelooft in een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Want als we allemaal solidair zijn, komt niemand tekort.

Wat doen ze dan?

Solidaridad komt in actie voor boeren, arbeiders en ondernemers over de hele wereld. Ze helpen koffieboeren, textielarbeiders en goudmijnwerkers aan meer kennis, rechten, kansen en connecties. Ook moeten zij hun producten kunnen verkopen, dus werkt Solidaridad samen met koffiebranders, modemerken en juweliers aan verantwoord inkopen. En ze helpen consumenten om solidaire keuzes te maken. Zo geniet iedereen van de beste, mooiste en lekkere producten, worden de makers eerlijk betaald en de aarde gespaard. Winst voor makers aan de andere kant van de wereld, winst voor het milieu, winst voor ons allemaal.

Dit doen zij met verschillende projecten over de hele wereld. Projecten die voor iedereen op de hele wereld van belang zijn

Strengere wet- en regelgeving voor een eerlijke kledingindustrie; Solidaridad lobbyt bij Nederlandse en Europese overheden voor wet- en regelgevind die kledingmerken aanzet om eerlijke kleding en textiel te produceren.

Meer en gezonder voedsel voor 50.000 gezinnen in India; Veel mensen in Madhya Pradesh leven in armoede en zijn ondervoed. Solidaridad traint boeren in betere landbouw methoden en leidt vrouwen op om voorlichting te geven over gezonde voeding.

Deelname aan het Goudconvenant; De wereldmarktprijs van goud is ongeveer 50.000 euro per kilo. Helaas merken de 25 miljoen mensen die werken in de kleinschalige goudmijnbouw daar weinig van en het milieu lijdt nu verlies bij goudmijnbouw. Solidaridad wil het spel verbeteren door de spelers, mijnwerkers, bedrijven, overheden en consumenten, als team te laten samenwerken. Door beleidsbeïnvloeding en een convenant voor samenwerking in de Nederlandse goudsector zetten zij zich in voor meer transparantie en verantwoorde goudmijnbouw.

Dit zijn 3 voorbeelden van projecten die zij hebben gestart die wij echt super tof vinden, des te meer reden om te doneren en dit bij de Harmonized community onder de aandacht te brengen!

Doneren

Wij doneren 2% van de netto omzet aan Solidaridad en als je dat niet genoeg vindt, heb je bij het afrekenen van jouw bestelling de gelegenheid om een extra donatie te doen die wij ook meenemen in onze donatie. Om dit te waarborgen delen wij de omzetcijfers met Solidaridad, zo weet jij dat het goed terecht komt! En naast de donaties houden wij jullie via onze blog en socials op de hoogte van deze onwijs toffe samenwerking!

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor ze gepubliceerd worden