Intentie

Intentie

Ben je dit nieuwe jaar ook begonnen met het zetten van intentie voor de doelen die je wil bereiken? Heb je de intentie om dingen anders of beter te gaan doen? Of wil je wel dingen veranderen of verbeteren en heb je voor jezelf gezegd, vanaf dit jaar ga ik recyclen, of doe ik de auto weg, ik ga nu echt niet meer snoepen of roken of meer lezen en minder op mijn telefoon. Hou je het nog vol of val je al snel weer in oude patronen?

 

Weten waarom

Het helpt als je weet waarom je het nu echt wil, waarom wil je minder op je telefoon zitten? Je weet eigenlijk wel dat je zo meer tijd overhoudt en dat het beter is, maar is dat nu echt de reden. Of kan de reden zijn dat je meer tijd overhoudt die je kunt besteden aan je kind, je partner, het oppakken van een studie of iets in de richting. En wat je daar dan mee wil bereiken. Als je meer tijd overhoudt voor je partner, is dan je eigenlijke reden dat je voelt dat je relatie meer nodig heeft, dat je het anders misschien wel kwijt raakt? Of dat als je de studie nu niet gaat doen, dat je dan andere dromen niet kan realiseren zoals bijvoorbeeld het beginnen van een eigen bedrijf of het switchen van baan. Stel jezelf de vraag, waarom wil ik dit eigenlijk en wat wil ik ermee bereiken.

Zijn deze vragen ook makkelijk te beantwoorden als het niet direct om jezelf gaat zoals bijvoorbeeld recyclen. Vaak komen er ongemakkelijkheden bij om de hoek kijken zoals waar laat je het allemaal en dat extra rondje naar de glas of plastic bak is ook niet altijd even praktisch. Na 10 x op de fiets met die plastic zak die alle kanten op waait heb je het wel gehad, dat snap ik helemaal.

 

Volhouden

Hoe ga je het dan toch volhouden, inderdaad, met de juist intentie vooraf te hebben bepaald. Je hebt je ingelezen, docu’s gekeken en je voelde ergens dat je hier wat mee wilt. Voor jezelf, voor je kids, voor onze planeet, want zo kan het niet verder. Het is dus die passie die je op dat moment voelt waardoor je het volhoudt. Schrijf je emoties op die je op dat moment voelt. Ik voel mij zo verdrietig om te zien hoe het gesteld is met onze planeet, ik wil mijn steentje bijdragen. Ik wil over 10 jaar dat het beter gaat en dat ik ook wat heb betekend zodat mijn geliefden een betere kwaliteit van leven hebben.

De onderbouwing helpt echt, als je het helemaal hebt doordacht, vergeet je het minder snel. Het komt dan echt vanuit je echte gevoel, vanuit je passie. Wanneer je dan weer op je telefoon zit of geen zin hebt om naar de glasbak te gaan, komt er automatisch weer een gevoel naar boven waarom je dit in eerste instantie wilde, zo hou je het vol!

 

Wij zijn erg benieuwd naar jouw intenties voor dit jaar en hoe je ze gaat volhouden, deel ze hieronder en wie weet inspireer jij wel iemand.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.