Social Awareness | Duurzame Leefstijl

Zien we het wel?

Wij willen het graag even met jullie hebben over maatschappelijk bewustzijn, zonder oordeel, maar hoe sterk is dat bij jou ontwikkeld? De laatste dagen zijn er zulke vreselijke dingen gebeurd, helaas is er weer een leven genomen, een leven wat is genomen vanwege de kleur van zijn huid. Wat ons betreft fijn dat er opstand is, dat dit niet zomaar voorbij gaat, maar dit is niet iets wat alleen deze week gebeurd. Dit gebeurt al eeuwen, vrijheid is niet voor iedereen hetzelfde.

Maar zien we het wel? Kijken we wel om ons heen, zie je wat er gebeurt, de dingen die klein lijken, maar o zo groot zijn? Racisme, eenzaamheid, armoede, buitensluiten, vervuiling van onze planeet, schelden, uitbuiting, mensenhandel. Zien we het echt? En als we het zien, wat doen we dan?

Denken we, wat kan ik doen, ik ben maar alleen, dit gebeurt elke dag wat heeft het nog voor een zin?  Wil je wel wat doen, maar weet je niet wat, of weet je niet waar te beginnen? Het is soms moeilijk om een begin te maken, dat is heel begrijpelijk. Probeer te beginnen met om je heen kijken, vragen te stellen als je iets niet begrijpt, vraag wat je kan doen en of je kan helpen. En aardig zijn tegen iedereen doet al zoveel, glimlach naar een voorbijganger, laat iedereen zien dat ze ertoe doen. Vertel elkaar wat je hebt meegemaakt, wat je hebt gezien. Vraag hoe je een verandering kan maken.

Vraag jezelf af, zou ik dit fijn vinden als het mij overkwam? Als dit mijn familie zou overkomen, zou ik daarmee kunnen leven of zou ik dat accepteren? Zou ik willen worden verhandeld als seksslaaf? Zou ik willen zwemmen tussen het plastic? Zou ik elke dag alleen willen zijn? Zou ik anders behandeld willen worden vanwege mijn huidskleur? Voor mij is het antwoord overal nee op, hoe zit dat bij jou? Laten we erover praten met elkaar, vertel wat je meemaakt. Wij luisteren.

Love, Christa

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.