Flawed | Duurzame Leefstijl

Flawed, beautifully imperfect

Wat een prachtige perfecte imperfecte sieraden maken ze bij Flawed, authentieke gedetailleerde sieraden en handgemaakt in Bali door echte vakmensen. Flawed vindt dat je alles kan doen wat je wil als je maar geloofd in jezelf. Dat je niet bang moet zijn om kwetsbare kant te laten zien, je imperfecties moet omarmen en nooit bang moet zijn om te falen. En daar ben ik het helemaal mee eens, een prachtige filosofie.

De oprichters van Flawed hebben elkaar ontmoet in een vliegtuig toen ze naast elkaar zaten, van plan om beide solo te reizen, uiteindelijk hebben ze elkaar gevonden en samen Flawed gecreëerd. This was meant to be :-)

Maar hoe gaat dat nou, een ring produceren?

Er zijn in ieder geval veel mensen nodig om een ring te maken, tijdens het hele productieproces zijn er 25 mensen mee bezig. Vanaf de eerste tekeningen tot aan het product dat je draagt. Het duurt ongeveer 50 minuten om de ring helemaal mooi te maken en te polijsten.

De sieraden worden niet gemaakt in fabrieken, maar thuis bij de ambachtslieden. Dit zorgt ervoor dat ze bij hun familie kunnen zijn en dat er balans is tussen werk en privé, maar ook dat er goede werkomstandigheden zijn. Alles wordt ‘slow’ geproduceerd en eerlijk. Het Nederlandse team van Flawed is enorm betrokken bij de werknemers in Bali en zijn daar minstens 3 maanden per jaar. Een superfijne gedachte vind ik dat!

En wist je dat de sieraden gemaakt worden van gerecycled 925 Sterling Zilver? Super goed dat er geen nieuw zilver wordt gebruikt en dat het zilver dat gerecycled wordt uit Indonesië komt. De gouden sieraden worden gemaakt van messing met een goudlaagje erover, dit is een hele bewuste duurzame keuze. Bovendien blijft het lang mooi en messing heeft een gouden kleur, dus kan nooit zilver worden. En het gouden laagje wat wordt gebruikt is 14 micron plating, dit is kwalitatief en hier komt nog een coating overheen die je sieraad beschermd tegen krasjes. Je sieraad blijft altijd mooi.

In samenwerking met Flawed hebben wij deze week een leuke winactie, hou je Instagram in de gaten!

Love, Christa

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.