Vegan Leather tassen Mae & Ivy | Duurzame mode

De vegan leather tassen van Mae & Ivy

Hoe kan ik de duurzame tassen van Mae & Ivy goed omschrijven? Hip, actueel, mooie vormen en kleuren en voor elke gelegenheid wel een bijpassende tas. En dan ook nog gemaakt van Vegan leather en betaalbaar, beter kan eigenlijk niet.

Het merk is in 2014 opgericht in Amsterdam en willen mooie tassen maken op een eerlijke manier. Zij doen er ook alles aan om 100% vegan te blijven. Hun tassen worden geproduceerd in China, door met zorg geselecteerde fabrikanten, maar de tassen worden in Nederland ontworpen. Continu kijken ze naar nieuwe manieren en oplossingen om te produceren. Ze hebben twee keer per jaar een seizoen collectie en een ‘never out of stock’ collectie. Een ‘never out of stock’ collectie is heel slim, dit betekent dat een item niet uit de mode raakt en tijdloos is en voor alle seizoen of gelegenheden kan. Een slimme duurzame oplossing om niet over te produceren. Bovendien hebben ze een goede relatie met de fabrikanten, wat ze de mogelijkheid geeft om het productieproces nauw in de gaten te houden.

Maar wat is nou precies Vegan Leather?

Het lijkt ontzettend op echt leer, het voelt en ziet er hetzelfde uit, maar er zijn geen dierlijke materialen gebruikt. Mae & Ivy gebruikt als materiaal polyurethaan (PU), wat minder schadelijk is voor het milieu dan het veel gebruikte polyvinylchloride (PVC).

Supertof dat ze zo druk bezig zijn om zo ‘goed’ mogelijk te ontwerpen en te produceren. Ik ben in ieder geval fan!

Wil je ook zo’n leuke tas van Mae & Ivy? We hebben nu leuke zomerkleurtjes en bovendien krijg je t/m 21 augustus 15% korting met code Maenieuws15 en gratis verzending! Klik hier om te shoppen

Ik vind het leuk om jullie mening te horen, laat je een berichtje achter?

Love, Christa

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.