Van Appel tot tas, hoe werkt dat precies?

Van Appel tot tas, hoe werkt dat precies?

Er zijn al super veel goede initiatieven op de markt, die het eigenlijk niet meer  nodig maken om echt leer te gebruiken van dierhuid. Denk aan polyurethaan (PU leer), polyvinylchloride (PVC leer), Paddenstoelenleer en Piñatex, gemaakt van ananasbladeren. En nu is er ook appelleer, wat echt een super oplossing is.

 

Vegan leather - Synthetische leersoorten

Er worden voor Polyurethaan en Polyvinylchloride geen dieren gebruikt, maar het zijn beide synthetishe leersoorten. Polyvinylchloride is wat steviger dan Polyurethaan, hierdoor wordt het minder vaak voor tassen gebruikt. Polyurethaan is sterk, buigzaam en slijtvast en hierdoor beter geschikt. Het nadeel is dat beide gemaakt worden van aardolie, wat niet afbreekbaar is. Ook kunnen er microplastics vrij komen. Onze conclusie is dat het beter is dan leer van dieren, maar het kan nog beter.

De tassen van Monk&Anna die wij verkopen zijn vaak van Polyurethaan en vaak ook nog van gerecycled PU, wat dan weer beter is, omdat er geen extra grondstoffen worden gebruikt om het te maken. Een ander mooi voordeel is, dat het echt betaalbaar is en in mooie designs verkrijgbaar.

 

Hoe duurzaam is Appel leer

Natuurlijk worden er voor het maken van Appelleer geen dierlijke stoffen gebruikt en het mooie is dat het gemaakt wordt van het afval gedeelte van de appel. De schillen en het klokhuis wat overblijft na het maken van appelsap en appelmoes worden gebruikt om leer van te maken.

Het productieproces is eigenlijk ook vrij simpel, het fruitafval wordt gemixt, gekookt en afgebakken tot een droge laag, wat een lap leer wordt. Er wordt in het kookproces nog wat toegevoegd om het steviger te maken en er komt een waterbestendige laag op als het is afgebakken. Er worden geen chemicaliën gebruikt, maar wordt er gekeken naar opties zoals vlasvezels.

En nu zijn daar de tassen van Sook stainable. Mooie elegante tassen, met een luxe uitstraling. Het leer is niet van echt te onderscheiden, echt een mooie aankoop voor je tassencollectie waar je lang plezier van zal hebben.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.